Voor sommige mensen is ‘veel’ niet genoeg. Dat er een MemoryStick-geheugenkaart van 16GB in een PSP past, is voor deze mensen dan ook een belediging. Met een nieuw foefje van Photofast is dit euvel gelukkig op te lossen.

Het bedrijf heeft op de Computex beurs in Taiwan twee slimme producten getoond voor de PSP: de CR-5400 en CR-3100. Beide oplossingen maken het mogelijk om meerdere SD(HC)-kaarten samen te gebruiken als één MemoryStick-geheugenkaart. Op die manier is het flashgeheugen uit te breiden tot maximaal 32GB in plaats van 16GB.

De CR-5400 is een zogeheten ‘dual slot’ adapter: er passen twee microSD/microSDHC-geheugenkaartjes in – hierdoor neemt de capaciteit van het flashgeheugen toe tot macximaal 16GB. Zijn broertje, de CR-3100, pakt het nog rigoureuzer aan: hierin passen vier SDHC-kaarten, wat de maximale opslagcapaciteit verdubbelt.

Overigens houdt het hier niet bij op. Er zijn inmiddels ook 16GB SDHC-kaarten verkrijgbaar. Volgens Akihabaranews probeert Photofast haar producten ook hiermee compatibel te krijgen, waardoor de maximale opslagcapaciteit toeneemt tot 64GB! Of de CR-3100 en CR-5400 ook naar Europa komen, is echter nog maar de vraag. Ook de prijs is nog niet bekend.