Dit is bij lange na niet de eerste keer dat er een iPod-dock met retro design op de markt komt, maar zolang een dergelijk apparaat er net zo stijlvol uitziet als de R4 IMS van Vita Audio, is hij het vermelden meer dan waard. En anders is het rigoureuze prijskaartje dat wel.

De R4 IMS (integrated music station) is qua ontwerp duidelijk gebaseerd op Vita Audio’s R2 DAB/FM Stereo. Maar de R4 gaat een stuk verder dan zijn oudere broer, die niet veel meer doet dan radiozenders ten gehore brengen en een enkele aansluiting biedt voor externe afspeelapparaten. De R4 is namelijk een heuse iPod-dock én heeft een geïntegreerde ‘slot-loading’ cd-speler (dat betekent zonder een klepje of uitschuivende lade).

Hoewel de R4 IMS overweg kan met zowel mp3-, wma- en audio-cd’s als FM-radio, en er zowaar twee externe aansluitingen opzitten, lijkt het prijskaartje van zo’n 650 euro toch wat te gortig. Al moeten we Vita Audio wel meegeven dat het ouderwetse ontwerp met de houten zijkant zeer aantrekkelijk oogt.