Wie graag 3d-spelletjes doet op de pc, kan al voor minder dan duizend euro een prima systeem in huis halen. Maar voor sommige mensen is ‘goed’ nu eenmaal nooit goed genoeg. Voor hen heeft Dell deze week de nieuwe XPS 730 H2C game-pc gelanceerd.

De nieuwe pc bouwt voort op het succes van de XPS 720 H2C. Het systeem maakt net als zijn voorganger gebruik van waterkoeling. De overige onderdelen zijn echter vervangen door het nieuwste van het nieuwste op gamegebied, waardoor de pc een echt spelletjesmonster is.

De XPS 730 beschikt over een overgeklokte Intel Core 2 Extreme quadcore processor (3,67 of 3,8GHz), 2 of 4GB snel werkgeheugen en tot 2TB aan harde-schijfruimte. Nog indrukwekkender is het tweetal Ati Radeon 3870 X2 videokaarten. Elk heeft al twee videochips aan boord, waardoor het totaal neerkomt op vier grafische processors.

De pc’s worden geleverd in stijlvolle systeemkasten met doorzichtige panelen en veel indrukwekkende lichteffecten. De XPS 730 is verkrijgbaar voor prijzen vanaf 3699 euro, afhankelijk van de configuratie.