Na Samsung en LG, heeft ook Sony een nieuwe lichting HD-televisies aangekondigd. De Bravia-tv’s uit de nieuwe V4500-serie hebben niet alleen een nieuw design en indrukwekkende specificaties, maar zouden ook energiezuiniger zijn dan bestaande lcd-televisies.

De tv’s verbruiken in stand-by niet meer dan 0,19 Watt aan energie, aldus Sony in haar persbericht. Daarmee zijn het volgens de fabrikant de meest energiebesparende televisies ter wereld. Daar staat tegenover dat de tv’s niet Full HD zijn: de maximale resolutie bedraagt 1366 bij 768 pixels.

Naast een indrukwekkende contrastverhouding (33.000:1), een 24p-functie en een flink aantal aansluitingen (waaronder drie hdmi-poorten), beschikken de tv’s ook over een ‘schilderijfunctie’. Via de usb-ingang kunnen foto’s en andere afbeeldingen in high definition op de tv worden getoond, waardoor de tv volgens Sony verandert in een ‘digitaal schilderij’. Om deze term luister bij te zetten, zijn er al wat afbeeldingen op de tv’s voorgeïnstalleerd, waaronder een heuse Van Gogh.

De nieuwe serie tv’s heeft een opvallend design, met een open gleuf onder het Sony-logo. De schermen komen in drie formaten op de markt. De 26 en 37 inch versies worden vanaf juli verkocht voor respectievelijk 799 en 1199 euro. Op de 32 inch versie hoeven we minder lang te wachten: deze zal al in juni verkrijgbaar zijn voor 999 euro.