Of de Zune ooit nog naar Nederland komt? Joost mag het weten. Maar zeker is wel dat er spelletjes naar de Zune komen. Naar iedere Zune, om precies te zijn.

In februari liet Microsoft al weten te werken aan een gameservice voor haar draagbare multimediaspeler. Volgens de geruchtenmolen zou deze service echter niet beschikbaar zijn voor de eerste generatie Zunes. Daar blijkt inmiddels niks van waar: tijdens een presentatie van Microsoft bleek dat de service beschikbaar zal zijn voor alle Zune-modellen.

De spelletjes zullen vrij simpel zijn van opzet. De Zune heeft immers geen 3D-versnellende hardware aan boord. Wel zal het mogelijk worden om de games draadloos met andere Zune-gebruikers te spelen, waarbij er maximaal acht spelers mogelijk zijn per spel. Microsoft heeft alvast vier spellen draaiende gekregen, te weten: Zumi, Hexic, Potato Chase en Alien Takeover. Wanneer de service precies beschikbaar zal zijn voor het grote publiek is nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat Microsoft van plan is om nog deze maand een voorproefje te lanceren voor een selecte groep gebruikers.