Fabrikanten bedenken de gekste namen om maar aan te tonen hoe stijlvol en briljant hun mobiele telefoons zijn. Met HTC’s Diamond is het niet veel anders, alleen klopt de naam dit keer ook echt: de Diamond is daadwerkelijk een juweeltje.

De nieuwe multimediatelefoon van HTC heeft een verbluffend scherm. Niet alleen vanwege het formaat – 2,8 inch is niet bepaald uniek meer – maar vooral ook wegens de resolutie. Het scherm heeft een resolutie van 640 bij 480 en dat is vrij bijzonder in telecomland. Het telefoontje draait op Windows Mobile 6.1. Het toestel heeft Wi-Fi en Bluetooth aan boord, en kan overweg met quadband.

Uiteraard kan het ding ook muziek en video afspelen en mag een FM-radio-ontvanger evenmin ontbreken. Het interne geheugen van 4GB is wat dat betreft aan de krappe kant, maar dit maakt de Diamond weer helemaal goed met zijn twee ingebouwde camera’s. Aan de achterkant van het toestel zit een 3,2 megapixel fotocamera, terwijl de voorkant is voorzien van een video-oog met een standaard VGA-resolutie, bedoeld voor videobellen. Het wachten is nog op een releasedatum en prijsinformatie.