Wie een beetje thuis is in de wereld van Star Wars, weet dat R2-D2 heel wat meer doet dan alleen maar rare bliepjes uitstoten. Zo trad de robot in de eerste Star Wars-film (oftewel deel 4) ook op als een holografische projector.

De R2-D2 Dvd Projector Limited Edition doet bijna hetzelfde, maar dan niet holografisch. Deze beamer zou in staat zijn om een projectie met een diagonaal van 260 inch op de muur te toveren. Dat kunnen dvd-beelden zijn van de ingebouwde dvd-speler, maar er kunnen ook spelcomputers op worden aangesloten met component. Deze R2-D2 kan zelfs optreden als iPod-dock en speelt zonder morren mp4- en DivX-video’s af, laat foto’s zien en brengt muziek ten gehore.

De robot beschikt dan ook over zijn eigen virtuele surroundsysteem met 20W speakers. Ondertussen is hij voorzien van een aangename contrastverhouding (1800:1), een degelijke lichtopbrengst (1800 lumens) en een heel behoorlijke resolutie van 1024 bij 768 – helaas net geen HD-resolutie, maar het scheelt niet veel. Wie de ingebouwde speakers niet krachtig genoeg vindt, kan nu ook gebruikmaken van de nieuw ingebouwde FM-zender, om het signaal naar de eigen Hi-Fi-set te sturen. De R2-D2 Projector is voor zo’n 2800 euro te koop.