De iPhone is al haast zo’n typische Bond-gadget, ware het niet dat het apparaatje weinig tot geen functies aan boord heeft om vijanden mee te vloeren. De Goldeneye-editie van Goldstriker doet er nog een schepje bovenop.

We hoeven de echte Bond-fans natuurlijk niet uit te leggen dat ‘Goldeneye’ de titel was van de Bond-film uit 1995, waarin onze eigen Famke Janssen de rol van KGB-agente voor haar rekening nam. Wat Goldstrikers gouden iPhone hier precies mee van doen heeft, is niet duidelijk. Behalve natuurlijk het feit dat deze voorzien is van een stijlvol gouden laagje.

De speciale uitvoering van de iPhone heeft een witgouden laagje over de gehele achterkant en de onderkant met de antenne. Ondertussen zijn het Apple-logo op de achterkant en het voorste gedeelte van de omlijsting voorzien van 24-karaats goudlaagje. Zoals te verwachten ligt de prijs aanzienlijk hoger dan die van de standaard iPhone: voor 750 Britse ponden (954 euro) haalt men deze Bond-gsm in huis. Mooi meegenomen is wel dat het gaat om een iPhone met 16GB geheugen, die ook werkt met Nederlandse telefoonmaatschappijen.