Deze stijlvolle, oranje televisie van Brionvega is net te laat voor Koninginnedag, maar kan nog altijd goed van pas komen tijdens het aanstaande EK.

De Brionvega Alpha wordt hier en daar ook wel een ‘retro tv’ genoemd. Gezien de vormgeving en materialen van de behuizing kunnen we daar nog enigszins inkomen, maar aan de andere kant vragen we ons af, wat er nu zo retro is aan een flatscreen tv. Want dat de Alpha plat is, daar is geen twijfel over mogelijk.

Tenminste, dat geldt voor het beeldscherm zelf. Want de complete installatie – voorzien van ingebouwde dvd-speler – neemt toch de nodige ruimte in. Dat wil niet zeggen dat het een onooglijk apparaatje is: de Brionvega Alpha is gezegend met een bijzonder stijlvol design en natuurlijk een hip oranje kleurtje. Al kan er ook gekozen worden voor zwart of zilvergrijs.

Helaas geeft het 19 inch scherm geen HD-resoluties weer en moet er extra diep in de buidel worden getast om er gewoon tv mee te kunnen kijken: de ‘goedkope’ versie (1950 euro) kan alleen de afgespeelde dvd’s laten zien. Wie ook tv wil kijken, kan de Alpha ook bestellen met een tv-tuner, waardoor de prijs neerkomt op 2150 euro. En dat is nogal wat, voor een niet-HD scherm met een diagonaal van 19 inch. Een oranje spuitbus is ongetwijfeld goedkoper.