Wie veel op weg is en steevast al zijn gadgets op sleeptouw neemt, sjouwt zich nagenoeg een breuk. Met de Ultra-Smart Usb Cable is dat nog steeds het geval. Maar mogelijk helpt het om het aantal mee te nemen kabels in de kiem te smoren.

Deze ‘ultraslimme’ sleutelhanger herbergt een microSD-kaartlezer en usb-lader in één compacte, welooglijke verpakking die zich met gemak aan de sleutelbos laat bevestigen – waar is het anders een sleutelhanger voor? Wordt de sleutelhanger geopend, dan worden twee usb-stekkers – eentje voor in de laptop en eentje voor in de meegebrachte gadgets – en een microSD-kaartlezer zichtbaar.

Helaas is het aantal ondersteunde aansluitingen voor de usb-lader beperkt. Er zijn bijvoorbeeld verschillende usb-stekkers (5-pins, 18-pins, etc.) beschikbaar voor het opladen van gadgets, maar die zijn niet verwisselbaar. Wie dus meerdere gadgets met verschillende aansluitingen wil kunnen opladen, zal meerdere uitvoeringen van dit product in huis moeten halen. De Ultra-Smart Usb Cable kost zo’n 9 euro en is verkrijgbaar bij Brando.com.