Iedereen is weg van mp3-tjes: dankzij deze kleine bestanden passen immers alle favoriete liedjes op één simpele mp3-speler. Maar bijna niemand lijkt nog stil te staan bij het feit dat deze gecomprimeerde muziekbestanden ook een hoop details missen die een volwaardig wav-bestand bijvoorbeeld wel bevat.

Wie wel wakker ligt van de kwaliteitsverlies die optreedt bij de compressie naar mp3, kan voortaan gelukkig weer rustig slapen. En dat alles dankzij een nieuw wondermiddel van het Amerikaanse bedrijf Intunition: de Clari-Fi. Dit product laat zich direct aansluiten tussen de minijack van de oordopjes en de koptelefoonaansluiting van een mp3-speler, om vervolgens automatisch alle oneffenheden van afgespeelde mp3-tjes glad te strijken. Dit levert een mooier en helderder geluid op, aldus Intunition. Bovendien zou het beter zijn voor de oren.

Maar zoals met alle wondermiddeltjes, is het lastig in te schatten of de Clari-Fi ook daadwerkelijk doet wat het belooft. Wel is duidelijk dat er twee verschillende versies verkrijgbaar zijn: de ene is bedoeld voor gewone mp3-muziek en de andere voor podcasts. Wie in is voor een gokje, kan een van beide producten voor respectievelijk zo’n 39 of 27,50 euro thuis uitproberen.