Sommige gevoelige data moeten beveiligd worden, voor andere gegevens hoeft dat niet per se. Om dan alles maar achter slot en grendel te gooien, lijkt een beetje te veel van het goede. RAIDON snapt dat ook en komt daarom met een nieuwe serie harddiskbeschermers.

Het bedrijf heeft drie nieuwe harddiskbehuizingen vervaardigd, die samen de STARAY S-serie vormen. Hoewel de drie behuizingen nogal verschillen als het gaat om de toegepaste beveiligingsmethodes, hebben ze elk één ding gemeen: gebruikers kunnen er zonder al te veel omwegen verschillende partities op aanmaken en per partitie bepalen of deze beveiligd moet worden of niet.

Als het op de beveiliging aankomt, is de S1 de meest simpele van de drie. Deze behuizing versleutelt gevoelige data met behulp van een wachtwoord. De S2 gaat een stapje verder en voegt hier een vingerafdrukscanner aan toe. De S3 doet de deur tenslotte hermetisch op slot met een extra toetsenblok, waarmee een pincode moet worden ingevoerd.

De prijs bedraagt een kleine 50 euro per behuizing. Van de S3 is ook een FireWire-variant beschikbaar voor zo'n 75 euro. De behuizingen zijn in Nederland vanaf eind april te verkrijgen via distributeur Duplidata. Surf voor meer informatie naar de website van RAIDON.