IPod-docks zijn doorgaans speaker- en/of oplaadsystemen die mikken op een plekje in de woonkamer of op het bureau. Creatives nieuwe dock voor de iPod Nano is er echter eentje om mee te nemen.

De TravelSound i80 is de opvolger van de i50, die bedoeld was voor de iPod Shuffle. De i80 is enkel geschikt voor de iPod Nano. Het betreft een zeer compacte iPod-dock, die - compleet met iPod - zo in de broekzak past. Aan de achterzijde van de TravelSound i80 zit een opvallend grote speaker, die een flink kabaal weet te maken. Het apparaatje werkt op een ingebouwde oplaadbare batterij met een speelduur van zo’n 15 uur.

Ondanks zijn compacte formaat, beschikt de TravelSound i80 bovendien over enkele handige aansluitingen en functies. Als de TravelSound i80 op het stopcontact wordt aangesloten, laadt dit apparaat niet alleen zichzelf op, maar ook de aangesloten iPod. Bovendien zit er een usb-aansluiting op de i80, zodat de iPod gesynchroniseerd kan worden met iTunes, zonder de mp3-speler los te koppelen. De prijs zal ongeveer 85 euro bedragen, maar het is nog niet bekend wanneer de TravelSound i80 naar Nederland zal komen.