Wie meerdere Memory Sticks bezit voor zijn PSP, kent ongetwijfeld dit probleem: waar moet je ze laten? Team Xecuter heeft de oplossing bedacht.

De PSP is – naast een portable spelcomputer – ook een gelikte mediaspeler, waarmee filmpjes, foto’s en muziek vertoond en afgespeeld kunnen worden. Deze bestanden zijn op te slaan op Memory Stick Pro en Memory Stick Pro Duo geheugenkaartjes. Deze kaartjes zijn handig en compact, maar de opslagcapaciteit gaat niet verder dan 8GB. Veelgebruikers werken daarom al snel met meerdere geheugenkaartjes.

Team Xecuter heeft nu een simpele oplossing bedacht voor het opbergen van deze geheugenkaartjes. De UMEMD, zoals deze oplossing heet, is een houder in de vorm van een UMD (de disk waarop ook PSP-spelletjes staan). Deze biedt ruimte voor vier Memory Sticks en kan gewoon in de PSP worden gedaan. Tenminste, als deze PSP van het oude model is: volgens Team Xecuter past de UMEMD niet in de nieuwe afgeslankte PSP-modellen.

De geheugenkaarthouder gaat over twee weken in de verkoop. Tegen die tijd zal er ook meer bekend zijn over de prijs. Meer informatie is te vinden op de website van Team Xecuter.