‘Je bent wat je leest’, maar wie écht indruk wil maken, is natuurlijk wat hij schrijft. Dankzij WWAOW (spreek uit als ‘wauw’) is het wel heel makkelijk en betaalbaar geworden om eigen pennenvruchten samen te brengen in boekvorm.

WWAOW noemt zichzelf de ‘eerste goedkope uitgeefservice’ dankzij welke Jan en alleman hun schrijfsels aan de man kunnen brengen. Heel handig voor wie bestaande uitgevers een indrukwekkend beeld wil geven van zijn schrijfkunsten, maar vooral ook leuk om vrienden mee te imponeren: ‘Ja, dat stapeltje is alles wat er nog over is van de eerste uitgave – ze zijn werkelijk de winkels uitgevlogen, die boeken van me.’

Wie aan een stapeltje van vijf boeken genoeg heeft, is al voor zo’n 50 euro klaar (of 60 euro als er een harde kaft omheen moet). De boeken worden gedrukt door Peleman Industries, dat beweert dat de concurrentie al snel ruim 300 euro vraagt voor dezelfde dienst. Meer informatie is te vinden op WWAOW.com. Wie geen manuscript voorhanden heeft, kan altijd nog gebruikmaken van Kubricks schrijversgrapje uit The Shining en een heel boek vullen met één enkel zinnetje: ‘All work and no play make Jack a dull boy’.