Op de foto mag hij eruit zien als een overhead projector, maar HP’s nieuwe Elite Auto Focus Webcam is toch echt een stuk kleiner dan dergelijke apparaten. En heeft bijzonder veel klasse voor een webcam.

De Elite Auto Focus Webcam werkt met alle gangbare software, zoals Windows Live Messenger, Skype en Yahoo. Het apparaatje weet vloeiende videobeelden te maken op een resolutie van 640 bij 480. Maar het ondersteunt ook resoluties tot 1600 bij 1200, al levert dit een stuk minder vloeiende beelden op. Dergelijke resoluties zijn dan ook beter geschikt voor het schieten van foto’s, waar HP’s nieuwe webcam evenmin zijn hand voor omdraait: foto’s kunnen zelfs worden genomen met een maximale resolutie van 12 megapixel.

Daarnaast beschikt de webcam over een stereo microfoon, autofocus en een ‘face tracking’ functie. Wie graag zelf het effect bepaalt van de knoppen op zijn apparatuur, kan zich uitleven op de drie programmeerbare toetsen. En mocht de camera op de zenuwen beginnen te werken, dan is deze simpelweg te verblinden door een afdekklepje voor de lens te schuiven. De prijs van de Elite Auto Focus Webcam is nog niet bekend, maar meer informatie is hier te vinden.