Epson staat vooral bekend als een goede scanner- en printerfabrikant, maar het bedrijf maakt ook uitstekende beamers. De EMP-TW980 is er zo eentje.

De EMP-TW980 is een nieuwe beamer van Epson, die probleemloos Full HD-beelden projecteert. Maar het is niet zomaar een Full HD-beamer. Epson heeft het nodige werk gestopt in het ontwerp, wat een stijlvol en compact apparaatje oplevert. Epsons eigen 3LCD- en C2Fine-technologieën moeten ondertussen de projecties van wat extra jeu voorzien. Maar ook zonder deze technische snufjes heeft de beamer enkele indrukwekkende eigenschappen, zoals het hoge contrast van 10.000:1 en de helderheid van 1200 ANSI Lumen.

Er zitten een hoop aansluitingen op, waaronder uiteraard een HDMI-poort. Zo zijn de nieuwste spelcomputers en ook Blu-Ray-spelers erop aan te sluiten. Dat Epson vertrouwen heeft in de levensduur van de projector en de lamp, blijkt wel uit het feit dat er standaard drie jaar garantie op zit. De Epson EMP-TW980 is verkrijgbaar voor ongeveer 1900 euro.