Fans van gitaarmuziek kunnen zich al een tijdje vermaken met de Guitar Hero-spellen voor zo’n beetje alle spelcomputers. De bijhorende gitaartjes maken deze games behoorlijk realistisch, maar dat deze ‘instrumenten’ van plastic zijn gemaakt doet daar toch wat aan af. Peavey verhelpt dit probleem met haar houten Guitar Hero-gitaren.

De houten gitaren werken precies hetzelfde als de plastic gitaartjes die bij de game geleverd worden, maar voelen een stuk authentieker aan. Bovendien kunnen klanten zelf bepalen hoe hun gitaartje eruit komt te zien, aangezien ze zelf een opdruk mogen leveren voor de voorkant van de gitaar. Of ze kunnen natuurlijk een keuze maken uit een scala aan kant-en-klare ontwerpen om hun instrument mee te versieren.

De gitaren worden voorzien van een beschermend laagje, zodat de opdruk er lang mooi uit blijft zien. Dit maakt het mogelijk nog net wat leuker om virtueel gitaar te spelen, maar daar mag dan ook flink voor betaald worden: een houten gitaartje kost ongeveer 260 euro in Peaveys online winkel.