Washup is een wasmachine en toilet in één. Dit klinkt absurder en wellicht smeriger dan het in werkelijkheid is. En er zitten meer voordelen aan, dan men in eerste instantie zou denken.

Het concept van de Washup is bedacht dor Sevin Coskun. Het idee is simpelweg om een wasmachine boven een toilet te plaatsen. Het water dat gebruikt is bij een wasje draaien wordt in een apart reservoir opgevangen en kan daarna gebruikt worden om het toilet door te spoelen. Voor de zekerheid zit er en tweede spoelknop op voor als het waswater op is.

Daarnaast bespaart de Washup ruimte en is hij dus ideaal voor mensen die een klein appartement bewonen. Het feit dat de wasmachine hoger geplaatst is, komt personen met een slechte rug weer ten goede. Zij hoeven niet telkens zo diep te buigen om de was te pakken.

Tot dusver is de Washup nog slechts een concept dat tevergeefs meedong in de Greener Gadgets Design Competition 2008. Of hij ooit daadwerkelijk in productie zal worden genomen, blijft dus maar de vraag.