Reizen is het prettigst met lichte koffers. Een koffer wordt echter al snel zwaar als er verschillende woordenboeken in moeten. Als alternatief voor al die woordenboeken is er nu de Lingo Voyager 5 Talking Translator.

Deze Translator vertaalt in beide richtingen. In totaal zitten er zo’n 20 talen in, waaronder Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijns, Nederlands, Pools, Portugees, Spaans, Tsjechisch en Turks. Er zitten ook 46 duizend veel voorkomende zinnen in voorgeprogrammeerd. Typ simpelweg de boodschap in en selecteer vervolgens de taal waarin het vertaald dient te worden. Tevens kan het apparaat de vertaalde zinnen uitspreken, zodat ze in ieder geval verstaanbaar gehoord worden.

Verder zit er een fm-radio en verschillende spelletjes op, voor de momenten van verveling tijdens de reis. Een universele wereldklok, een kalender, een rekenmachine met wisselkoersoptie, een memorecorder en koptelefoonaansluiting mogen evenmin ontbreken. De Lingo Voyager 5 Talking Translator is te bestellen via X-Treme Geek voor zo’n 161 euro. De 2 aaa-batterijen zijn inbegrepen.