Wie dacht dat beeldschermen haast niet platter konden, heeft het mis. BenQ heeft een nieuwe monitor gelanceerd, die naar eigen zeggen het platste 24 inch breedbeeldscherm is ter wereld.

De BenQ V2400W is uitzonderlijk plat. Zelfs op het dikste punt (waar het scherm aan de voet is bevestigd), bedraagt de dikte niet meer dan 2,44 inch. Daarmee zou de monitor maar liefst 21 procent platter zijn dan de tweede platste 24 inch monitor ter wereld – welke dat ook moge zijn.

Ondertussen heeft het beeldscherm zijn golvende lijnen afgekeken van de B-2 stealth bommenwerper (we verzinnen dit niet) en valt het product extra op door de asymmetrische plaatsing van de voet.

De specificaties liegen er niet om: met een contrastratio van 4000:1 en een responstijd van 2ms, lijkt de monitor bijzonder geschikt voor kleurrijke en snel bewegende toepassingen als games en films. Zoals het een 24 inch scherm betaamt, kan het beeldscherm prima overweg met Full HD-materiaal. Wat de monitor moet gaan kosten is nog niet bekend, maar meer informatie is te vinden in BenQ’s officiële persbericht.