Een analoge wekker kan echt niet meer, zelfs een ordinaire wekkerradio is hopeloos verouderd. Philips heeft nu een digitale wekkerradio op de markt gebracht, met extra’s, extra’s en nog eens extra’s.

De Philips AJL308 Clock Radio & Digital Photo Frame is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, een wekkerradio met digitale fotolijst. Klok, radio en kalender zijn te zien op het 7 inch display. Een SD-kaart en usb-poort zorgen ervoor dat er makkelijk naar mp3’tjes kan worden geluisterd of naar een jpg-diashow gekeken kan worden. Zelfs videoclips kunnen ermee worden afgespeeld.

Vanaf nu is het wakker worden op de geluiden van natuur, terwijl het alarm ingesteld kan worden om langzaam steeds harder worden. En slapen gaan kan op de ingestelde muziek naar keuze. Uiteraard is het evengoed mogelijk om gewoon het geluid van een standaard wekker te laten weerklinken.

Het idee is niet werkelijk wereldschokkend, maar leuk is het wel en dat maakt ontwaken toch net iets prettiger dan gebruikelijk. De Philips AJL308 Clock Radio & Digital Photo Frame is verkrijgbaar voor zo’n 84 euro.