Usb-sticks zijn reuzehandig, maar wie er meer dan één van heeft raakt al snel het overzicht kwijt. Waar stond ook weer dat album van Zappa op en welke stick bevatte de belastingaangifte van vorig jaar? Het SpaceStation zet de bomen op een rijtje en laat het bos weer zien.

Het SpaceStation van Ultra voorziet niet alleen in een hoop usb-sticks, maar weet ze ook nog eens netjes te ordenen. Er worden maar liefst zes usb flashdrives bijgeleverd. Elk heeft een opslagcapaciteit van 2GB, wat neerkomt op 12GB aan totale opslagruimte. Maar het mooie aan het SpaceStation is dat er een opbergstation bij wordt geleverd, waar al deze zes sticks netjes in ondergebracht kunnen worden. Ook worden er labels bijgeleverd, zodat er nooit meer onzekerheid hoeft te bestaan over welke usb-stick de benodigde data bevat.

Dat dit opbergstation niet veel groter is dan een creditcard – al is ’ie natuurlijk wel wat dikker – is letterlijk mooi meegenomen. Het enige minpunt is dat het SpaceStation niet direct is aan te sluiten op een usb-poort, zodat alle usb-sticks tegelijkertijd beschikbaar zijn. Het SpaceStation is voor zo’n 60 euro direct verkrijgbaar via de website van de fabrikant. Er zou ook een variant zijn met 6GB capaciteit (1GB per usb-stick), maar die is momenteel niet in voorraad.