Niets is zo mooi als broodjes die goudbruin getoast uit de broodrooster springen. GMC, een Koreaanse fabrikant van pc-behuizingen, heeft echter iets vervaardigd dat wel erg dicht in de buurt komt: de R-2 ‘Toast’-behuizing.

De R-2 ‘Toast’ is een pc-kast als geen ander. De behuizing is niet alleen te verkrijgen in maar liefst zeven verschillende kleuren, maar is bovendien voorzien van een techniek die sterk doet denken aan die van een broodrooster: de lade van de dvd-brander schuift naar boven, zodra een vers gebrand schijfje klaar is (of als er om een andere willekeurige reden op de eject-knop wordt gedrukt).

Het levert een fraai schouwspel op, zoals de bezoekers van de technologiebeurs CeBIT van afgelopen week zullen beamen. Omdat de kasten beschikbaar zijn in wit, zwart, roze, groen, lichtblauw, donkerblauw en oranje, is er voor ieder huishouden wat wils. En wie op zoek is naar dezelfde broodroostertechniek in een wat stoerdere kast, kan zijn toevlucht zoeken bij de twee broertjes van de R-2: de R-3 ‘Corona’ en de R-4 ‘Bulldozer’. Meer informatie is te vinden op de website van de fabrikant.