Asus’ Eee-pc doet het boven verwachting goed en ook op de CeBit elektronicabeurs in Hannover blijkt maar weer hoe populair de kleine laptop met zijn gunstige prijs eigenlijk is. De demomodellen van de oorspronkelijke Eee-pc zijn constant bezet. Zo mogelijk nog meer interesse is er voor de nieuwe versie, die over een groter scherm beschikt.

Terwijl de bezoekers van de CeBit de eerste versie van de Eee-pc mogen aanraken en uitproberen, zijn de nieuwe modellen slechts te bekijken in hun hermetisch afgesloten vitrine. Er worden er twee getoond: eentje met een solid state disk (ssd) van 8GB en een andere met een ssd van 12GB. Beide zijn uitgerust met een 8,9 inch scherm (met een resolutie van 1024x600, in plaats van de 800x480 bij het kleinere broertje met 7 inch), een onbestemde Intel-processor en 1GB DDR2-geheugen. Ook beschikken ze allebei over een ingebouwde 1,3 megapixel webcam en een microfoon.

De nieuwe Eee-pc’s beschikken beide over een ethernetaansluiting en WiFi en hebben een 4-cels batterij die goed moet zijn voor 3,5 uur werktijd. De 12GB-laptop draaide op Linux, de andere op Windows XP. De twee modellen zullen over pakweg vier maanden verkrijgbaar zijn voor 399 euro.