Steeds meer nieuwe pc’s worden uitgerust met een HDMI-aansluiting, zodat ze makkelijk te verbinden zijn met HD-tv’s. Maar wat als je wel HDMI wilt, maar niet je complete pc of videokaart wilt vernieuwen? Asus komt met een oplossing.

Op de CeBit in Hannover toont Asus deze week de Splendid HD1 HDMI Upgrade Card. Deze insteekkaart voor pc’s, die gebruik lijkt te maken van een PCI Express x1-aansluiting, voorziet je pc desgewenst van een HDMI-aansluiting. Op zich is dat nog niet zo speciaal: iedere digitale DVI-aansluiting is met een simpele (en goedkope) adapter om te zetten in een HDMI-uitgang. Maar Asus’ insteekkaart maakt je computer bovendien compatibel met HDCP, een beveiligingsfunctie die wordt gebruikt voor HD-DVD- en Blu-Ray-films.

Daarnaast voorziet de HD-processor op deze insteekkaart in het ‘upscalen’ van niet-HD beelden tot 1080p. Ook zou de Splendid HD1 zorgen voor betere kleurprestaties en de rest van je pc ontlasten bij het afspelen van HD-videomateriaal. De prijs en verschijningsdatum van Asus’ uitbreidingskaart zijn nog niet bekend.