Natuurlijk is een digitale projector zeer handig om te gebruiken in een klaslokaal, kantoor of tijdens een conferentie, maar laten we eerlijk zijn: zo’n apparaat is thuis nog het leukst, om bijvoorbeeld een filmpje te kijken.

Met de nieuwe VT800 digital network-ready projector is het mogelijk om video’s en afbeeldingen in meerdere ruimtes tegelijk te projecteren. De VT800 heeft 2.700 lumens en een ingebouwde muurkleurencorrectie, die ervoor zorgt dat je ook op niet geheel witte achtergronden kunt projecteren. Hij heeft een resolutie van 1024 x 768 en een contrastratio van 500:1. Er zit een 5-watt speaker in en de lamp gaat zo’n 3.000 uur mee. Hij heeft de mogelijkheid tot 3D reform, wat zoveel inhoudt dat het beeld vanzelf rechtgetrokken wordt als de projector niet recht tegenover het projectievlak staat. Tevens heeft hij de mogelijkheid om picture-in-picture of side-by-side te vertonen.

De VT800 is verkrijgbaar vanaf april en zal zo’n 650 euro gaan kosten. En uiteraard kun je er ook gewoon thuis een filmpje mee kijken.