Samsung beweert de snelste dvd-brander op de markt te hebben, althans op dit moment. De Super-WriteMaster SH-S223 kan een dvd’tje branden in iets meer dan 4 minuten.

Deze brander kan overweg met alle dvd-formaten. De snelheid van de SH-S223 is 22x voor dvd±r-media, 12x voor dvd-ram, 16x voor dvd+r dual layer, 12x dvd-r dual layer, 8x dvd+rw and 6x dvd-rw. Dat betekent dat de SH-S223, mede dankzij zijn SATA-aansluiting, een volle 4,7GB dvd±r-disk kan branden in 4 minuten en 26 seconden. Volgens Samsung is dat 6 procent sneller dan een 20x brander. Een dvd-ram disc kan in minder dan 12 minuten gebrand worden, dat is zelfs tot 30 procent sneller dan gebruikelijk. Daarbij heeft Samsung een hele reeks aan beschermingen ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan: Speed Adjustment Technology, Tilt Actuator Compensation, Double Optimum Power Control en een Automatic Ball Balancing System om de herrie van het branden te verminderen.

De Super-WriteMaster levert tevens software voor het branden van video-, foto- en datadisks en live firmware voor auto-updates. Hij kan elk moment verkrijgbaar zijn.