Tegenwoordig kun je de tijd vrijwel overal op aflezen: je pc, videorecorder, gsm, televisie, stereo... Volgens sommige horlogemakers moet dat gegeven maar eens omgedraaid worden: breng alle functies van deze apparaten naar het horloge! De Ultimate Style 8GB Steel MP4 Player Watch is hier het resultaat van.

Helemaal geslaagd is het niet: je kunt immers geen tv kijken op de Ultimate, zoals we dit multimediahorloge voor het gemak even noemen. Ook kun je er geen Microsoft Office op draaien of het internet mee afsurfen. Maar je kunt er wel films mee kijken, muziek mee afspelen, foto’s op bewonderen en... klok mee kijken.

Ondertussen heeft het apparaatje een opslagcapaciteit van 8GB, wat voor een doorgewinterde mediaspeler misschien niet veel is, maar wel voor een horloge. Je kunt er dan ook flinke films op kwijt. Het is alleen jammer dat deze films veel aan detail moeten inboeten, aangezien de Ultimate een resolutie heeft van slechts 160 bij 128 pixels. Wie graag postzegels bekijkt op zijn pols, kan het multimediahorloge voor zo’n 60 euro op de kop tikken.