De Polaroidcamera had toch zo zijn voordelen. Het was echt zo’n hebbeding waar je direct plezier aan beleefde. Polaroid komt dit voorjaar met zijn vernieuwde digitale versie.

Bij de oude Polaroidcamera zag je direct het resultaat. Je nam een foto en die kwam er in luttele seconde aan de onderkant van de camera weer uit. Het was echt een camera om mee te spelen, terwijl je dolde met vrienden in de kroeg of thuis met het meisje waar je verliefd op was.

Misschien heeft Polaroid daarom wel besloten om een nieuwe versie van die camera op de markt te zetten. Ditmaal uiteraard geen analoge maar een digitale uitvoering. Deze 7 megapixel camera heeft een ingebouwde printer waar 5 tot 10 fotovelletjes in kunnen. Het principe blijft evenwel hetzelfde als de ouderwetse Polaroidcamera: je neemt een foto en die kun je daarna direct uitdraaien. Het voordeel is dat er ditmaal een stap tussen het nemen van de foto en het uitdraaien zit. Je bepaalt zelf of je al dan niet de genomen foto print. Er hoeven dus geen mislukte Polaroids meer tussen te zitten.

De Polaroidcamera wordt in juni van dit jaar verwacht en zal zo tussen de 200 en 270 euro gaan kosten. En voor hen die hun oude camera niet direct op Marktplaats willen zetten, komt er in juni de vergelijkbare Instant Mobile Photo Printer. Een zakformaat fotoprinter die gemakkelijk op je camera of gsm is aan te sluiten. De prijs van deze printer zal tussen de 100 en 130 euro liggen.