Een pacemaker is niet langer alleen een apparaat om het menselijk hart te ondersteunen, maar vanaf nu ook ’s werelds kleinste draaitafel voor dj’s.

De term draaitafel dient niet te letterlijk genomen te worden. Er kunnen namelijk geen echte platen of cd’s op worden gelegd. De Pacemaker bevat een capaciteit van 120GB. Met een volle batterij kan je dan toch al snel zo’n 18 uur dj zijn. Dat lijkt me lang genoeg. Het aantal geluidsmanipulaties is enorm. Denk aan: crossfade, DJ pause, pitch control, cue and cue point search, equalizers, enz. Alle mogelijkheden zijn aanwezig om een waanzinnige set op te bouwen. Hierbij doet de Pacemaker niet onder aan een professionele draaitafel. Mp3, wma, wav, aac, vbr, ogg vorbis en flak: al deze bestandsformaten kunnen gebruikt worden op de Pacemaker.

De grootte en het gewicht (broekzakformaat) zorgen ervoor dat je de Pacemaker altijd en overal kunt meenemen. Er hoeft dus nooit meer gezeuld te worden met koffers vol platen. De pacemaker is zowel geschikt voor Mac als voor de pc. Vanaf dit voorjaar te bestellen voor zo’n 500 euro.