Zoals de Franse film ‘La tourneuse de pages’ zo mooi uitbeeldt, kan het spelen van bladmuziek heel wat voeten in de aarde hebben. Gelukkig kunnen moderne musici altijd nog hun toevlucht zoeken tot de MusicPad Pro.

De MusicPad Pro is niets meer of minder dan een touchscreen dat speciaal is toegespitst op muzikanten. Het is een compact scherm, met een diagonaal van 12,1 inch en een resolutie van 1024 bij 768 pixels, waarop bladmuziek wordt weergegeven. Dankzij de toucscreen-functionaliteit kunnen muzikanten zelf opmerkingen en notities plaatsen bij de noten en zelfs bepaalde passages arceren met een virtuele marker.

Het virtuele muziekboek wordt geleverd met voetpedaal, 128MB werkgeheugen en 64MB flashgeheugen. Het omslaan naar de volgende pagina gebeurt via een afstandsbediening, die ook met de voet bediend kan worden. Het apparaat is met zijn prijs van 625 euro wel aan de dure kant. Bovendien zul je de virtuele bladmuziek online moeten aanschaffen: fabrikant Free Hand biedt online bijna 100 duizend muziektitels aan tegen een gemiddelde prijs van een kleine 3 euro.