Een van de nieuwe telefoons die Nokia op het Mobile World Congress in Barcelona aankondigt, is de N96. Deze opvolger van de populaire N95 lijkt een echt multimediawonder te worden.

De telefoon heeft maar liefst 16GB aan intern geheugen aan boord voor het opslaan van foto’s, video’s en muziek. Wie dit nog niet genoeg vindt, kan het geheugen uitbreiden met een MicroSD-kaart, waarmee de maximale opslacapaciteit in totaal 24GB bedraagt. Niet gek voor een telefoontje.

Video’s kunnen worden afgespeeld op het 2,8 inch kleurenscherm. De telefoon ondersteunt populaire videoformaten als mpeg4, Windows media video en flash video. De laatste standaard kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld Youtube-filmpjes direct op de telefoon af te spelen. Ook kan de N96 videobeelden opnemen in dvd-resolutie, aldus Nokia.

De telefoon wordt uitgerust met een standaard koptelefoonuitgang, wat betekent dat er geen aparte kabeltjes benodigd zijn om je favoriete hoofdtelefoon of oordopjes aan te sluiten. Er is een 5 megapixel camera aan boord en foto’s kunnen met behulp van de gps-functie voorzien worden van geotags (informatie over de plaats waarop individuele foto’s zijn genomen). Kortom, de N96 wordt Nokia’s nieuwe paradepaardje op multimediagebied. De gsm zal zonder abonnement 799 euro gaan kosten.