De 12-jarige Amerikaan Harold Clay heeft woensdag de schrik van zijn leven gehad, toen zijn anders zo gezellige PSP spontaan in brand vloog. Het leverde de jongen tweedegraads brandwonden op aan zijn been.

Clay had juist muziekles op zijn school in Farmington Hills, Michigan, toen zijn portable spelcomputer in zijn broekzak in brand vloog. Met veel tegenwoordigheid van geest wierp het slachtoffer zich op de grond en begon te rollen, om de vlammen te doven. Hiermee heeft Clay waarschijnlijk groter letsel voorkomen. Uiteindelijk bestaat de schade uit een onbruikbare PSP, een broekzak met een gat erin en tweedegraads brandwonden op Clay’s been.

Volgens de politie werd de PSP om onduidelijke redenen plotseling heet en explodeerde hij. Clay moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn been, maar meldde zich diezelfde woensdagmiddag alweer op school. De oorzaak van de spontane ontbranding wordt nog onderzocht door de Amerikaanse brandweer. Clay en zijn familie hebben al wel een vermoeden: de game die in de PSP zat. Rondlopen met de titel ‘Burnout’ in de broekzak, is natuurlijk vragen om problemen.