Een mediaspeler heeft nooit te veel opslagruimte: je wilt er immers niet alleen je muziek op kwijt, maar ook je complete film- en fotocollecties. Het is dan ook goed om te weten dat Archos haar prachtige portable 405-spelertje uitbreidt met 30GB geheugen.

Wie het reilen en zeilen van mediaspelers een beetje heeft gevolgd het afgelopen jaar, zal zich misschien nog wel herinneren dat Archos de 405 in de herfst van 2007 lanceerde. Het apparaatje had toen echter beschikking over een magere 2GB aan flashgeheugen. Niet bepaald ideaal voor films en complete fotocollecties dus.

Archos zet dat nu recht met een nieuwe versie van dezelfde speler, maar dan met 30GB flashgeheugen. Kijk, daar heb je wat aan. Dit brengt wel met zich mee dat het apparaatje iets forser uitvalt. Een SD-uitbreidingsslot ontbreekt echter, maar het 16 miljoen kleurendisplay is gebleven. Bovendien zou de nieuwe Archos een langere batterijduur hebben: 16 uur audio (voorheen 12) en 5 uur video (eerder 4). Wat het apparaatje gaat kosten is nog niet bekend.