Voor degenen die een extra stok achter de deur willen bij hun dieet, is er nu de Diet Floor. Deze ‘intelligente’ vloer voor de koelkast jaagt je weg als je er te vaak komt.

Het Spaanse TAU Ceramica heeft samen met uitvinder Pep Torres de Diet Floor bedacht. De keramische tegel (waar de vloer van is gemaakt) bevat een weegschaalsensor en een microchip die verschillende parameters beheert, zoals hoeveel tijd er voor de ijskast wordt doorgebracht, hoe laat er voor de ijskast wordt gestaan en hoeveel de desbetreffende persoon weegt. Zo kan bijvoorbeeld makkelijk herkend worden wanneer iemand veel snackt. De tegel activeert dan een luidspreker die je er bijvoorbeeld aan herinnert dat je je aan je dieet moet houden. De bewoordingen van die herinneringen bepaal je zelf. ‘Elk pondje gaat door het mondje’.

De Diet Floor kan ook gebruikt worden op de werkvloer. Bij het koffiezetapparaat kan hij werknemers eraan herinneren dat ze weer aan het werk moeten: ‘Je wordt niet betaald om te lanterfanten’. Alleen voor mensen met een masochistische inborst. De prijs is nog niet bekend.