Met Eizo’s nieuwste beeldscherm, de ColorEdge CG301W, moet het makkelijker zijn dan ooit om voor iedere situatie de juiste kleurinstellingen te vinden. Eizo heeft de monitor voorzien van haar eigen hardwarematige kalibrator.

Wie professioneel bezig is met foto’s of video, weet hoe belangrijk het is om de kleurweergave van je monitor zo accuraat mogelijk in te stellen. Daarvoor is speciale kalibratie-apparatuur te koop, maar lang niet iedereen heeft de zin of het geld om daarin te investeren. De nieuwe ColorEdge maakt het je wel erg gemakkelijk met zijn ingebouwde 12-bits hardware kalibrator: er zijn geen extra aanschaffen meer nodig om je foto’s er precies zo uit te laten zien, zoals ze uit de fotoprinter komen rollen.

Maar dat is nog niet alles: de CG301W is ook nog eens bijzonder groot. De beeldschermdiagonaal bedraagt 30 inch. Gecombineerd met de standaardresolutie van 2560 bij 1600 pixels levert dat een enorm overzicht op. De prijs en verschijningsdatum van de monitor, die maandag werd aangekondigd door Eizo, zijn nog niet bekend.