Na een Star Wars-gadget voor op de pokertafel, is er voor de verandering weer eens een keukenaccessoire dat in het teken staat van de populaire science-fiction-films: de R2D2 pepermolen.

Mocht je R2D2 om de een of andere reden nog niet kennen, dit is een robot die allerlei elektrische en datakanalen kan kraken en manipuleren en met zijn omstanders communiceert door middel van een zeer breed scala aan bliepjes en piepjes. Kenmerkend voor deze droid, naast de handige wieltjes onder zijn voetjes en het blauwe lampje op zijn metalen kop, is het feit dat hij zijn bolle koepelkop volledig kan laten ronddraaien. En dat doet hij in de films maar al te graag, als hij even de kluts kwijt is.

Juist dit specifieke draaimechanisme maakt R2D2 natuurlijk bij uitstek geschikt om dienst te doen als pepermolen. En dat is dus precies wat men gedaan heeft met de R2D2 Peppermill. Geef een zwiep aan R2D2’s bolle kop en de vers gemalen peper komt uit zijn achterste omlaag dwarrelen. En welke Star Wars-fan wil er nu geen peper uit de derrière van zijn favoriete robot? Verkrijgbaar voor 20 dollar bij ThinkGeek.com.