Wat ziet eruit als een mobieltje, maar is een videocamera? Dat is de DV300T van Mustek. Nieuw, compact en licht, maar je kunt er niet mee bellen.

Een telefoonfunctie is eigenlijk het enige dat ontbreekt: de DV300T neemt video op, maakt foto’s en spelt mp3’tjes af, maar als je 112 moet bellen, laat hij het afweten. Mustek heeft haar pijlen klaarblijkelijk puur op het compacte formaat gericht, want technisch stelt de DV300T niet veel voor. Films worden geschoten met een maximale resolutie van 640 bij 480 pixels, terwijl foto’s door middel van interpolatie kunnen worden opgeschaald naar 3,1 megapixel.

Nu nemen video’s en foto’s met dergelijke resolutie niet bepaald veel ruimte in beslag, maar voor een hedendaagse videocamera is ook het ingebouwde geheugen van 64MB aan de krappe kant. Gelukkig kunnen gebruikers zelf een SD-kaart gebruiken om de opslagcapaciteit met enkele GB’s uit te breiden. De bescheiden specificaties van Musteks nieuwe camera zullen naar verwachting de prijs laag houden, waardoor het mogelijk nog een interessante gadget wordt voor cameramensen met weinig bagageruimte. Meer informatie is te lezen op Musteks productpagina.