Game-handheld Gizmondo komt terug. De draagbare spelcomputer van het Amerikaanse Tiger Telematics, die al ten dode was opgeschreven voordat het apparaat goed en wel in de (Nederlandse) winkels lag, moet nog dit jaar een tweede kans krijgen.

De voormalig CEO van Tiger Telematics, de Zweed Carl Freer, heeft in een interview met de Zweede business nieuwssite Realtid.se laten weten de geflopte handheld nieuw leven in te zullen blazen. De nieuwe Gizmondo moet al in mei dit jaar van de loopband rollen, terwijl er voor kerst een verbeterde versie gepland is met onder meer een breedbeeldscherm.

Bij lancering zullen er zo’n 35 speltitels beschikbaar zijn, aldus Freer, waarvan zes nieuwe titels. Daarnaast zal er makkelijke software beschikbaar zijn, waarmee kinderen zelf spelletjes kunnen maken, om ze vervolgens op te slaan op een SD-kaart. De nieuwe Gizmondo zal ‘laag geprijsd’ worden: Freer mikt vooralsnog op 100 dollar, al ziet hij ook mogelijkheden om het apparaatje gratis aan te bieden in combinatie met gsm-contracten. Zie hier een Engelse vertaling van het oorspronkelijke interview met de Zweed.