Als Apple met een nieuwe iPod-variant komt, zijn er altijd wel bedrijven te vinden die bereid zijn er een kloon van te maken. De Optimus Touch is niet de eerste iPod Touch-kloon, maar wel een van de beteren.

De Optimus Touch is met zijn prijskaartje van 109 dollar (pakweg 75 euro) aanzienlijk goedkoper dan zijn grote voorbeeld. Daar staat tegenover dat deze kloon het moet doen met slechts 4GB intern – er komt ook een 2GB-variant, maar de prijs daarvan is nog onbekend. Ook ondersteunt het 2,8 inch grote touchscreen geen multi-touch input, al heeft het wel een nette resolutie (320x240).

Verder is het echter een volwaardige mp4-speler met touchscreen. Het menu vertoont de nodige overeenkomsten met de betastbare iPod, maar is daardoor wel overzichtelijk. De speler heeft ondersteuning voor DivX en XviD, wma, mp3, foto’s, tekst en spelletjes. Ook zit er een 1,3 megapixel camera in, waardoor je het apparaat – naast de standaard foto- en videofuncties – tevens kunt gebruiken als webcam, wanneer je deze aansluit op je pc.