Dell heeft een nieuwe tablet-pc geïntroduceerd: de Latitude XT. De computerbouwer noemt het zelf 'een van de dunste en lichtste draaibare notebooks' die op dit moment beschikbaar zijn.

De Latitude XT beschikt over een draaibaar scherm dat uitgerust is met multitouch-technologie. Dit betekent dat gebruikers meerdere vingers kunnen gebruiken, om zo bijvoorbeeld eenvoudig foto’s te verplaatsen en in en uit te zoomen. Dit touchscreen is verder voorzien van een nieuwe technologie, die moet voorkomen dat de minilaptop reageert op onbedoelde aanrakingen.

De Latitude XT kan worden uitgerust met een mediabay, een full-size toetsenbord, een solid state drive met maximaal 64GB of een harde schijf van maximaal 120GB. Wat de rekenkracht betreft maakt Dells nieuwe tablet-pc gebruik van Intel Core 2 Solo en Duo ULV processors, terwijl een Ati Radeon X1250 UMA-grafische chip wordt gebruikt voor de beeldberekeningen. De Latitude XT weegt zo’n 2 kilo en gaat maximaal 9,5 uur mee op een volle batterij (afhankelijk van de batterij). Het apparaat is nu al te bestellen, maar wordt dan pas aan het einde van de maand geleverd. Prijzen beginnen bij 2174 euro exclusief BTW en transport.