Het jonge Duitse bedrijf ROCCAT brengt binnenkort enkele flitsende accessoires op de markt, gericht op fanatieke gamers.

Als eerste is er de ROCCAT Kone, een heavy-duty gamingmuis die beschikt over alle toeters en bellen die je maar kunt verwachten van een dergelijke muis. Zo zitten er tien muisknoppen op, programmeerbare profielen, worden er vier gewichten bij geleverd en ga zo maar door. De meest in het oog springende functie is de zogeheten Distance Control Unit, een mechanisme dat de laser blokkeert wanneer je de muis optilt om hem weer in startpositie te leggen.

Het Valo-toetsenbord heeft wat minder in het oog springende functies, al zijn de verlichte toetsen (waaronder de 41 macrotoetsen), het ingebouwde geheugen voor het opslaan van maximaal vijf profielen en de geïntegreerde microfoon zeker het vermelden waard. De Kone moet 70 euro gaan kosten, terwijl het toetsenbord nog eens 30 euro duurder wordt. Voor 20 dollar kan er ook een bijpassende muismat bijgekocht worden. De hardware is vanaf februari te koop.