Sharp heeft met haar bestaande Aquos-aerie al een paar mooie platte tv’s die het tevens prima doen in computerspelletjes. Maar dat is blijkbaar nog niet genoeg voor Sharp, dat nu met een nieuwe serie tv’s komt waarmee het de pijlen speciaal op gamers richt.

De nieuwe 32GP3U heeft een beelddiagonaal van niet meer dan 32 inch, maar ondersteunt wel volledige HD-resoluties (tot en met 1080p). Van deze tv komen drie versies op de markt (of we daar de Europese markt ook onder kunnen rekenen, is nog onbekend): een zwarte, een witte en een wijnrode uitvoering. Wat deze tv nou zo geschikt moet maken voor gamers, is de speciale Game Mode-knop op de afstandsbediening. Hiermee wordt het beeld automatisch afgestemd op het gamen, net als bij Samsung-tv’s met een zelfde soort functie.

Maar ook het contrast (10.000:1) en de responstijd (6 ms) mogen er zijn voor een gamersscherm. Met een een speciale uitgang voor een subwoofer en ruimschoots voldoende videoaansluitingen (waaronder 2 component, 3 hdmi) is het feest compleet. De geschatte prijs ligt op 1.599 dollar, wat neerkomt op ongeveer 1200 euro.