Een speciale game moet Australische kinderen met diabetes helpen hun bloed regelmatig te controleren en het juiste suikerniveau na te streven.

Hiervoor heeft uitvinder Paul Wessel de zogeheten GlucoBoy in het leven geroepen. Deze machine meet het glucosepercentage in het bloed van een kind, net als andere glucosemeters. Maar als de test voltooid is, kan de pret beginnen: het kind sluit de GlucoBoy dan aan op de Nintendo Game Boy Advance of DS en kan een spelletje spelen.

De meter geeft de patiënt eerst een cadeautje in de vorm van punten. Deze punten worden al toegekend voor het doen van de test, zodat kinderen worden gestimuleerd om die vervelende controle toch steeds weer te doorlopen. Maar als blijkt dat de test een goed resultaat oplevert en het kind het juiste suikerniveau in zijn bloed heeft, krijgt hij nog eens extra punten. Met deze punten kan de patiënt vervolgens extra minigames vrijspelen die op de spelcartridge staan.

De GlucoBoy is op dit moment druk bezig Australië onder de voet te lopen, maar als het aan de makers ligt zal het daar niet bij blijven. Ook de rest van de wereld moet eraan geloven, de vraag is alleen nog wanneer. De prijs in Australië ligt in elk geval op zo’n 175 euro.