Deze design-afstandsbedieningen van ontwerper Jason Roebruck moeten dan appels voorstellen, ze hebben niks met Apple-producten te maken. Ze zijn simpelweg bedoeld voor de bediening van televisies.

Helaas gaat het nog maar om een concept, maar intrigerend zijn deze ‘appels’ zeker. Roebrucks bedoeling is dat ieder gezin er meerdere aanschaft, eentje voor elk gezinslid. Iedere appel krijgt daarbij een iets ander kleurtje dan zijn soortgenoten, zodat de afstandsbedieningen altijd te onderscheiden zijn. Wat hier het nut van is? Wel, de appels zijn aan te passen op de smaak en kijkgewoontes van een specifieke gebruiker, zodat de afstandsbediening precies doet wat hij of zij wil.

Klinkt interessant, maar er vallen vooralsnog weinig knoppen te ontdekken op deze fruitige afstandsbedieningen. Dat hoeft blijkbaar niet: de bediening werkt op bewegingen. Draai de appel naar links om het volume te verlagen en naar rechts om het te verhogen, enzovoorts. Maar hoe je van kanaal 2 naar 25 moet zappen, is ons nog een raadsel.