Aan digitale fotolijstjes geen gebrek, maar de Pictura Mirror PC019M weet zich duidelijk te onderscheiden van de rest, met bijvoorbeeld zijn touchscreen en planfunctie.

Dit bijzondere fotolijstje valt in de eerste plaats op door zijn lekkere formaat. Nee, met 19 inch is het lang niet de grootste, maar het is meer dan genoeg om lekker op te vallen aan de muur. De resolutie is hetzelfde als bij 19 inch LCD-schermen: 1280 bij 1024 pixels. Door zijn afwerking werkt de lijst als een spiegel wanneer hij uit staat. Hij ondersteunt jpg- en bmp-bestanden van CF-, SD-, MMC- en MS-geheugenkaarten. Ook speelt de lijst probleemloos mpeg- en avi-video’s af.

Geen misselijke mogelijkheden, maar de planner en het touchscreen maken deze lijst pas echt bijzonder. Met de planner kun je instellen wanneer welke foto’s worden getoond (en vooral ook: welke niet), zodat je altijd de juiste plaatjes voor ogen krijgt als er bezoek is. Het touchscreen laat je deze functies zonder gepriegel met kleine knopjes instellen. Een prachtige digitale lijst, maar ook eentje die lastig verkrijgbaar is: op de website van de fabrikant zijn nog net doorverkoopadresjes te vinden in Engeland en Frankrijk. Welke prijs je daarbij kunt verwachten is nog onbekend, al geeft de prijs van de kleinere 17 inch-uitvoering (245 euro) al een aardig beeld.