Sommige mensen presteren het steeds weer om hun sleutels kwijt te raken. De FOFA Key Finders vormen een ideaal hulpmiddel om de zoektocht naar sleutels drastisch in te korten.

FOFA is een afkorting van ‘Find One, Find All’, wat Engels is voor ‘Vind er eentje en je vindt ze allemaal’. Beter had men deze hulpjes niet kunnen samenvatten. FOFA’s zijn sleutelhangers met zes becijferde toetsen. Je kunt deze hangers programmeren om op een bepaalde toets te reageren, waardoor er een alarm afgaat.

Stel, je bent je huissleutels kwijt. De autosleutels liggen nog bovenop de kapstok, dus je haalt deze tevoorschijn en drukt op de toets die overeenkomt met de hanger van je huissleutels. Aan de hand van het alarm heb je de zoekgeraakte sleutels in een handomdraai weer gevonden. Erg handig, zeker als je bedenkt dat er maximaal 36 FOFA’s met elkaar ‘verbonden’ kunnen worden. Al had het bereik (9 meter) best wat hoger mogen uitvallen.

Een setje van twee FOFA sleutelhangers kost 17,50 euro. Er is ook een pinpasmodel beschikbaar voor in de portemonnee, zodat je ook die nooit meer kwijtraakt (tenminste, binnenshuis). Deze versie kost 8,50 euro. De FOFA’s zijn te bestellen bij het Texaanse Melbourne Designs.