Derde-Wereldlaptop krijgt extra maand

Het One Laptop Per Child-programma (OLPC) wordt met een maand verlengd. Gulle gadgetfreaks kunnen nu tot en met 31 december 2007 twee van deze goedkope laptops aanschaffen, waarvan er eentje aan een Derde-Wereldkind wordt geschonken.

Negroptone, de organisatie achter de laptop, geeft aan niet ontevreden te zijn. Sinds de start van het project op 12 november is, aldus de organisatie, gemiddeld 2 miljoen dollar per dag aan ‘donaties’ ontvangen. Inmiddels kunnen westerse scholen ook tegen fikse kortingen bulkbestellingen plaatsen. Consumenten betalen nog steeds 400 dollar. Voor die prijs krijgen ze een OLPC-laptop, terwijl een tweede terecht komt bij een arm kind in een ontwikkelingsland.

De bijtitel van het project, voorheen ‘Buy One, Give One’ (koop er eentje, geef er eentje weg), is inmiddels veranderd in ‘Give One, Get One’ (geef er eentje weg, krijg er eentje). Deze nieuwe slogan, afgekort GoGo, klinkt inderdaad wat vriendelijker voor de gulle 'gever'. Wie zelf ook zo’n kleurrijke Derde-Wereldlaptop wil hebben (en weggeven), vindt op de OLPC-site de nodige informatie.

Tip de redactie