Opgerolde zonnepanelen

Wie veel op pad is, heeft niet altijd een stopcontact tot zijn beschikking om zijn mobiele telefoon, laptop of digitale camera op te laden. De nieuwe SolarRoll van Brunton – een oprolbaar paneel dat zonlicht omzet in energie – kan dan uitkomst bieden.

Het materiaal waarvan deze rollen zijn vervaardigd, ‘tefzel fluoropolymer’, maakt de panelen niet alleen oprolbaar, maar zorgt er ook voor dat ze waterbestendig zijn. Bruntons oprolbare zonnepanelen zijn beschikbaar in drie formaten. De grootste variant, de SolarRoll 14, is 30cm breed en, uitgerold, ruim 1.40m breed. Dit flinke formaat is geschikt voor het opladen van grotere apparaten als laptops. Dit hebbedingetje kost zo’n 335 euro.

De SolarRoll 9 is met 1m lengte een stuk compacter. Dit zonnepaneel is geschikt voor mobiele telefoons en digitale camera’s, en kost ongeveer 250 euro. De kleinste variant, de SolarRoll 4.5, is slechts 55cm lang en moet 140 euro opbrengen. Deze uitvoering is dan ook bedoeld voor het kleinere werk, als gsm’s en pda’s.

NUwerk

Tip de redactie